Avrupa’ya Açılan Kapı: Letonya İşçi Vizesi

Letonya İşçi Vizesi

Türkiye’de yaşanan enflasyon artışı ve ekonomik krize bağlı olarak işsizlik oranının yükselmesi Avrupa Birligi’nde yaşamak isteyen insanların sayısını bir hayli artırdı. Bu noktada Şirketimiz, Avrupa’da yaşam için sizlere profesyonel ve kurumsal destek sağlamaktadır. Danışmanlık firmamızın size sağlayacagı hizmetler; Avrupa Vizesi, kalıcı vize, uzun süreli D-04 işçi vizesi olarak birçok çeşide ayrılmaktadır. Bunlardan hangisi ile ilgileniyorsanız, Avrupa’da ne şartlarla, hangi ülkede, ne kadar vergi ödenekleri ile yaşamak istediğinizi iletişim formundan detaylıca belirtebilirsiniz.

 

Avrupa’ya Göç Etmek İsteyenlerin Sayısında Artış

Her insan refah içinde bir yaşam sürmek ister. Kimi insan coğrafi olarak şanslı bir ülkede doğmuştur, kimisi ise bu kadar şanslı değildir. İyi bir yaşam standardı herkesin hakkı olmakla birlikte buna ulaşmak her zaman kolay olmayabilir. Özellikle Almanya, Fransa gibi gelişmiş Batı Avrupa ülkeleri, göçmen kabulünde eskisi kadar esnek davranmıyor. Dolayısıyla Avrupa’ya göç etmek isteyen kişilerin sayısında artış olurken, oraya göç edebilen kişilerin sayısında ise bir azalma yaşanıyor.

Avrupa’ya Göç

 

Ne Tür Vizeler ile Letonya/Schengen/Avrupa Birliği’nde Yaşayabilirim?

Avrupa birliği ile Schengen sistemi birbirine bir o kadar yakın, iç içe, fakat kısmen farkındalıklar içermektedir. Örneğin; Norveç, İzlanda, İsviçre gibi ülkeler Avrupa birliği üyesi değildir. Fakat Avrupa ekonomik iş birligi neticesinde Schengen bölgesinde yer alarak Avrupa Ekonomik Toplulugu’na üyedir.

Batı Avrupa ülkeleri göçmen kabulünde azalmaya giderken; Letonya, Litvanya ya da Estonya ülkelerinden sahip olacağınız kalıcı/gecici vize türleriniz veya oturum kartınız ile 28 Adet Avrupa birliği ülkesinde yaşamak mümkündür.

* Türk Vatandaşları, Avrupa Birliği’ne bağlı bir ülkede oturum kartları olduğunda, Sadece Güney Kıbrıs’a vizesiz seyahatten mahrumdur. Harici ülkelere paralel vizesiz seyahat edilebilmektedir.

 

Neden Baltık Ülkeleri?

Letonya, Litvanya ve Estonya gibi Baltık ülkelerinde vize ve oturum kartı alma şartları bir hayli kolaylaştırılmış durumda. Özellikle Letonya Hükümeti bu konuda büyük destek ve teşvikler dahi sağlamaktadır. Böylelikle hem kültürel çeşitliliği artırmayı hem de ekonomilerine katkı sağlamayı amaçlamaktadırlar.

Riga, Letonya

Kısacası Avrupa Birliği’nde bir yabancının kalıcı oturum kartı ile yaşayabilmesi için, iş, evlilik, aile bağları gibi temel vizeler mevcuttur. Şirketimiz D-04 işçi vizesi alımında da oldukça deneyimlidir. Avrupa Birliği 27 üye ülkeden oluşmaktadır. Bu ülkeler;

  • Avusturya,
  • Belçika,
  • Bulgaristan,
  • Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY)
  • Çekya, (Eski adıyla Çek Cumhuriyeti)
  • Danimarka,
  • Estonya,
  • Finlandiya,
  • Fransa,
  • Almanya,
  • Yunanistan,
  • Macaristan,
  • İrlanda,
  • İtalya,
  • Letonya,
  • Litvanya,
  • Lüksemburg,
  • Malta,
  • Hollanda,
  • Polonya,
  • Portekiz,
  • Romanya,
  • Slovakya,
  • Slovenya,
  • İspanya,
  • İsveç
  • Hırvatistan

Herhangi bi Avrupa ülkesinden sahip oldugunuz oturum kartınız ile istediğiniz diğer üye ülkede yaşamak mümkündür. Kısacası sadece 1 ülkede çalışma iznine sahip olup, vergi ödeyicisi konumuna geldiğinizde yasal olarak istediğiniz ülkede yaşayabiliyorsunuz. Diğer üye devletlerin otoriteleri, başka bir Avrupa üyesi devlete ait oturum kartınızı incelediğinde hiçbir sorun yaşamadan istediğiniz Avrupa ülkesinde ikamet şansınız oluyor.

Avrupa ülkeleri arasındaki sınır geçişlerinde ise herhangi bir kontrol noktası bulunmamaktadır. Yani İstanbul’dan Ankara’ya gider gibi ülke değiştirebilir ve herhangi bir kontrol noktasında durmak zorunda kalmazsınız. Bu ise Avrupa Birliği’nin en büyük avantajlarındandır. Kısacası Baltık ülkelerinden kolayca edinebileceğiniz bir Avrupa vizesi, çalışma vizesi veya oturum kartı ile tüm Avrupa’nın kapıları size açılmış oluyor.

 

Letonya’da Yaşam

Letonya Bayrağı

Letonya, kolay vize ve oturum izni vermesinin yanında aynı zamanda Avrupa’da yaşanabilecek ülkelerin de başında gelir. Özellikle yaşam maliyetleri açısından birçok avantaja sahiptir. Kira ve fatura maliyetleri, diğer ülkelere kıyasla oldukça düşük seviyelerdedir. Avrupa’ya ilk taşınmanızdaki masraflar göz önüne alınırsa Letonya’da bütçenizden çok ciddi bir biçimde tasarruf yapmanız mümkün.

Başkent Riga, Jurmala ve Liepaja gibi şehirler Letonya’nın yaşanması en ideal yerlerindendir. Ulaşım konusunda da herhangi bir sorun yaşamazsınız. Otobüs ve tramvay kullanımı oldukça yaygındır. Hatta ihtiyaç duyacağınız zaman kullanabileceğiniz taksi ücretleri bile çok makul seviyelerdedir.

Letonya’da mutfak alışverişleriniz ve gıda konusunda da bir sorun yaşamazsınız. İhtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz birçok yerel market ve hipermarket bulunmakta. Riga’da ikamet etmeyi düşünenler içinse Türkiye’deki semt pazarı gibi taze ürün ve gıdalar bulabileceğiniz “Riga Central Market” mevcut.

Özetle, Letonya’yı sadece oturum izni alabileceğiniz paravan bir ülke olarak düşünmeden önce bu avantajlarını da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

 

Vize Türleri

  • Kısa Vize türü (Geçici )

Schengen bölgesine ait herhanbi bir ülkeye giriş yaptıgınızda, diğer ülkelere gümrük kontrolsüz taşıtlarla seyahat mümkün olmaktadır. Şirketimiz kısa süreli vize türünde danışmanlık vermektedir. Kendinize ait detayları; ad soyad, iş, yaşınız gibi tüm detayları ileterek uygunluğunuz hakkında uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

  • Kalıcı Vize Türü ( D-04 İşçi Vizesi Avrupa Ülkeleri)

Letonya’da aylık işci verginizi ödeyerek oturum kartına sahip olmanız mümkündür. Devlet aylık olarak 628€ vergi almaktadır. Bu konuda detaylı bilgi almak isterseniz sitemizin iletişim kısmından e-mail ile veya sayfanın altındaki formu doldurarak detaylarınızı bize iletebilirsiniz.

Ad soyad, yaş, hangi mesleklerde tecrübe sahibi olduğunuz gibi detaylar ile oturum kartları bizzat Göçmenlik bürosu tarafından yasal olarak verilmektedir. Aylık 628€ verginizi ödeyerek Letonya işçi vizesine sahip olabilirsiniz. Ardından oturum kartınız ile 28 Avrupa üye devlet ve diğer Avrupa ekonomik Topluluğu üye ülkelerinde yasal yaşama şansınız bulunmaktadır.

 

Vatandaşlık Alabilir Miyim?

Kesinlikle Evet! Letonya’da vatandaşlık alma bazı şartlara bağlı olsa da diğer Avrupa ülkeleri gibi çok zor değil. Fakat öncesinde oturum izni alıp orada bir süre yaşamalı ve yerel dillerini öğrenmek gibi bazı kriterleri yerine getirmelisiniz. İkamet ettiğiniz süre boyunca da herhangi bir olumsuzluk veya davaya konu olan bir durum yaşanmamışsa işiniz bir hayli kolaylaşacaktır. Bu aşamalardan sonra Letonya Devleti vatandaşlık konusunda herhangi ek bir zorluk çıkarmamaktadır.

Letonya vatandaşlık

 

Danışmanlık Almak Gerekli Mi?

Avrupa ülkelerindeki yasal prosedürler ülkemize göre bir hayli farklı işlemekte. Devlet işleri, gerekli prosedürler ve hukuk konusunda yetki sahibi bir danışmanlık firması ile çalışmak Avrupa’da yaşama şansınızı çok daha fazla artıracaktır. Bu noktada Avrupa’da yasal temsilciliği olan firmaları tercih etmeniz oldukça önemlidir. Ana merkezi Letonya’nın Riga şehrinde olan ofisimiz bu konuda tam bir yetkinliğe sahiptir. Her yıl birçok kişiye Avrupa vizesi ve oturum izni sağlamaktadır.

 

Avrupa’da Daha İyi Bir Yaşam İçin İlk Adımı Atmak İstiyorsanız Aşağıdaki Formu Doldurarak Bizimle İletişime Geçin!