İş Kurmak

Letonya’da kendi işinizi sıfırdan mı kurmak istiyorsunuz ?

Yeni başlayan girişimciler için harika bir tanıtım yazısı ;

 

İşini kendin kur : kim böyle bir fikir daha önce düşünmedi ki ? Ancak, girişimcilik hakkındaki ilk yöntemlerden biri, bir şirkete başvurmak ve başarılı olmak için uzun bir yol almak Bir işletme açmak nispeten kolaydır, ancak yeni bir işletmenin yaşayabilirliği büyük ölçüde yapılan stratejik hareketlerdir. Letonya’da kendi işinize baştan başlamayı düşünüyorsanız, bu makale tam size göre !

 

Letonya’da kendi işinizi nasıl başlatabilirsiniz: 3 temel adım

 

Ekip Çalışması ve Düşünce

 

Her işletmenin başarı öyküsü, önemsiz olmayan bir işletme fikri ile başlar. Bazen bir fikir bir kişi tarafından yazılır, ancak en azından iki tanesi bir işletmenin temelleridir. Yeni gelişen girişimcilerin işletme yönetimi ve pazarlama gibi çeşitli alanlarda eğitim almaları çok yararlıdır. Kendi iş fikrinizin eksik olduğunu düşünüyorsanız, arkadaşlarınızdan destek alın. Kim bilir belki arkadaşınız fikrinizi nasıl geliştirebileceğiniz konusunda bir fikir verebilir !

 

Bir işe başlama fikri ve motivasyonu kolay gelmez. Hangi iş sektörlerinin size en yakın olduğunu ve aynı zamanda toplumda en çok talep görenleri düşünün. Örneğin, kendi İnternet işinize nasıl başlayacağınızı merak ediyorsunuz. Yüzlerce E-Ticaret mağazası var, bu nedenle elektronik ve kozmetik ürünleri satan başka bir dükkan başarılı olmayabilir. Öte yandan, belirli bir kitleyi hedefleyen ve diğer ticaret platformlarında bulunamayan ürünler satan bir E-Ticaret mağaza sı kısa vadede başarı getirebilir.

 

İş planı – yeni ortaya çıkan bir şirketin en önemli belgesi

Bir işe başlarken neler bilinmeli? Bu iş planı gelecekteki başarınızın anahtarıdır. İş fikrinin uygulanabilirliğini ve yeni ortaya çıkan şirketin büyüme potansiyelini gösteren iş planıdır.

 

İnternette bir iş planı geliştirmek için birçok farklı öneri bulabilirsiniz fakat biz size sadece temel yönergeleri hatırlatacağız:

 

iş planı, ana şirket bilgilerini ve ana finansal oranları özetleyen bir özet ile başlar;

iş planı şirketin varlıklarını, mevcut kredi yükümlülüklerini açıkça tanımlamalıdır;

iş planı, endüstri araştırmasını ve şirketin konumlandırılmasını, rakiplerin analizini ve şirketin güçlü yönlerinin, zayıf yönlerinin, tehditlerin ve fırsatların tanımını içermelidir;

iş planı, ürün veya hizmetin açık bir tanımını, bir pazarlama ve finansal planın ve planlanan projenin nasıl uygulanacağının açıklanmasını içermelidir.

Kendi işinizi adım adım nasıl başlatmayı düşünürken, bir iş planının ne yaratıcı bir reklam ne de kuru bir rapor olduğunu unutmayın. Bir plan yazarken, işletmenin gücünü belirleyin ve yatırımcı çekmekte zorlanmayın .

 

 

Son aşama – Ticaret Sicili

Letonya’da, 2 farklı şirket sistemi vardır: Anonim ve Limited Şirketlerinden oluşan bir şirket ya da ortaklık ve sermaye şirketlerinden oluşan bir şirket kurmanız gerekmektedir. Şirketinizi kaydettirmek için, en azından aşağıdakileri içermesi gereken İşletmelerin Kayıt Defterine bir belge paketi göndermelisiniz:

 

Uygun biçimde bir uygulama;

Taşınmaz mal sahibinin, şirketin kayıtlı ofisi ile ilgili mülke kaydetmesine dair yazılı izin;

Vergi ücretinin ödenmesi için bir makbuz;

Letonya Herald’ın da ki resmi yayın makbuzu

Bu belgelere ek olarak, seçtiğiniz iş türüne bağlı olarak başka belgelere de ihtiyacınız olacaktır. Örneğin, bir şirketin tescili için, derneğin mutabakat belgesini, ana sözleşmeyi, sermaye beyanı ve diğer bazı belgeleri de sunmak gerekir. Tam bir liste için, Letonya Kalkınma ve Yatırım Ajansı’nın web sitesine bakabilirsiniz.

 

Bu aynı zamanda bir işletme kurmanın ilk aşamasını da tamamlar – tüm formaliteleri tamamladığınızda ve ücretlerinizi ödedikten sonra, yasal olarak kendinize girişimci diyebilirsiniz. Fakat gerçekte, en zorlayıcı ve heyecan verici olan daha yeni başlıyor çünkü önünüzde yeni zorluklar var. Fon yatırımı nasıl? Yatırımcıları nereye bakmalı? Firmanızı rakipler arasında nasıl konumlandırabiliriz? Cevapları bulmaya çalışalım!

 

İşletmeniz için 3 para kaynağı

 

Parasız kendi işinizi başlatmanız imkansızdır?

 

Çok sayıda yeni girişimci bu soruyu soruyor. Aslında, sadece küçük bir girişimci yüzdesi, erken aşamadaki yatırımcıların ilgisini çekmekten tamamen kaçınabilir. İşler para gerektirir ve potansiyel yatırımcılar ve finansal ortaklarla ne kadar çabuk iletişim kurmayı öğrenirseniz, yeni ortama daha hızlı adapte olursunuz. İşte bugün mevcut üç işletme kredisi seçeneği!

 

İşletme kredisi

 

Sadece bankalar değil, banka dışı borç verenler de girişimcilere kredi vermektedir. Ticari başlangıç kredileri şu adreste mevcuttur:

 

Teminatsız – Talep edilen miktar nispeten küçükse, şirketin uygulanabilir bir iş planı var ve alacaklı şirketin başarısından emin ise bu kredi alınır;

Teminatlı  – Eğer kredi tutarı önemliyse ve / veya alacaklı kredi vermede risk görürse.

Girişimcilere borç verme, kredi limiti olarak da mevcut olabilir. Borçlunun banka hesabına tam olarak yatırılan normal bir kredinin aksine, kredi limiti, gerekli miktarları kredi limiti dahilinde çekmenize olanak sağlar.

 

 

Banka dışı işletme kredisi, yani çevrimiçi bir kredi için başvurduğunuzda en hızlı finansal destek yöntemlerinden biridir. Ancak, kredi teklifinin özel olarak yapıldığına dikkat edilmelidir, bu nedenle bir başvuruyu işleme koymak diğer çevrimiçi kredilerden daha uzun sürer.

 

AB Yapısal Fonları

 

Avrupa Birliği’nin önceliklerinden biri girişimciliğin teşvik edilmesidir, bu nedenle AB Yapısal Fonları her yıl genç ve mevcut girişimcilere önemli finansal kaynaklar tahsis etmektedir. Letonya’da AB fonları, ALTUM devlet finans kurumu aracılığıyla girişimcilere açıktır. ALTUM birkaç iş destek programı sunar:

 

başlangıç kredisi

Mikro kredi

başlangıç geliştirme fonu

başlangıç risk sermayesi vb.

 

AB fonlarından mali destek alabilmek için girişimci, istihdamı teşvik etmek, sosyal dışlanma ile mücadele etmek, kamu altyapısını iyileştirmek ve genel rekabet edebilirlik gibi fon gereksinimlerini karşılamak zorundasınız.

 

Kırsal kesimde ne tür bir işe başlayacağınızı düşünürken, ne tür bir işletmenin AB desteği alabileceğine dikkat ettiğinizden emin olun. Tarım ve balıkçılık şirketleri, sınır ötesi işbirliğini teşvik eden şirketlerin yanı sıra, AB fonlarından kredi alma ve sosyal girişimciler için de yeni bir girişimde bulunma şansına sahiptir.

ALTUM’un hedef kitlesi dostane şartlarda finansal destek alabildiğinden, AB fonları kriterlerini karşılarsanız kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

 

Özel yatırımcılar

İş melekleri olarak adlandırılan özel yatırımcılar, paralarını başkalarının projelerine yatıran deneyimli girişimcilerdir. İş melekleriyle birlikte çalışarak, yeni girişimciler aşağıdaki gibi çeşitli avantajlar elde eder:

 

Yüksek sermayeli ve önemli fonlara yatırım yapmak yatırımcı irtibatlarına giriş

Ancak, özel yatırımcı desteği almanın normal işletme kredisinden daha zor olabileceğini unutmayın. Bir yatırımcı kişisel fonlara yatırım yapar, bu nedenle ilgilenmeniz ve projenizin hızlı bir büyüme potansiyeli olduğundan emin olmanız gerekir. Yüksek kaliteli bir iş planı bu görevi yerine getirmenize yardımcı olacaktır.

 

Görebildiğiniz gibi, “kendi işinizi sıfırdan nasıl başlatabilirsiniz ?” sorusunun cevabı kolay ve içerik bakımından zengindir. Her yeni girişimcinin kullanabileceği çeşitli finansal destek seçenekleri var, ancak başarılı bir iş için sadece para değil bilgi de gerekiyor. Bizler size yenilikçi bir iş fikri sunamayız ya da bir işe nasıl başlayacağınız konusunda iyi tavsiyeler veremeyiz. Ancak, iş geliştirme için doğru kredinin bulunmasına yardımcı olabiliriz ve bu küçük bir mesele değil. Letonya’da kendi işinizi nasıl başlatabileceğinizi merak mı ediyorsunuz? İşletmeler için hangi kredilerin uygun olduğunu bulun ve ihtiyacınız olan finans desteğini alın!

 

Letonya’ya Şirket Kurarak Tüm Avrupa’da Oturum İznine Sahip Olmak İstiyorsanız Tüm Sorularınız İçin Bize Ulaşın.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Neden Letonya’da Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapmalı?

Yenilenebilir enerji, kaynağını doğadan alan ve sürekliliği olan enerjidir. Güneş, rüzgar, su ve jeotermal gibi…

3 sene ago

Letonya’da Yatırım İçin Adım Adım Şirket Kayıt Süreci

Letonya, yüzölçümü bakımından küçük bir ülke olsa da girişimciler için çok büyük fırsatlar sunmaktadır. Dünyanın…

3 sene ago

Gayrimenkul Yatırımı İçin En Uygun Zaman Ne Zaman?

Gayrimenkul yatırımında istediğiniz sonucu almak için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Söz konusu unsurlardan…

3 sene ago

Letonya’da Tüzel Ticari İşletme Türleri

Letonya’da iş kurma fikrini benimsedikten sonra almanız gereken farklı kararlar vardır. Girişiminizin türü ve büyüklüğüne…

3 sene ago

Letonya’da Emlak Vergisi ve Muafiyetler

Letonya, gayrimenkul alan yabancılara, belli şartları sağlamaları durumunda vatandaşlık ve oturum hakkı vermektedir. Bu imkândan…

3 sene ago

Letonya’ya Yatırım İçin Vergi Teşvikleri

Letonya’nın dünyanın yatırım yapılabilir 14. ülke seçilmesinin temel nedenlerinden birisi, yatırımcılara sağlamış olduğu kolaylıklar ve…

3 sene ago