Girişimcilik

Letonya’da KOBİ’ler için Finansal Destek Kredileri

Garanti Programları – Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Finansal Destek Sağlamaları

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) ekonomimizin önemli bir parçasıdır ve birçok iş imkanı sağlar. Küçük ölçekli ve orta ölçekli işletmelere her zaman bir ülke ekonomisinin bel kemiği olmaya devam etmektedir. Ülke ekonomisinin feraha kavuşması için ve ekonominin geniş çaplı bir düzelme eğilime girmesi için bu şekilde kobilere destek olunması gerekmektedir. Kobilere sunulan destek her zaman ülke ekonomisine değer katar. Ancak onların gelişimi finansman gerektirir. Sizler için bu yazımızda Swedbank tarafından sunulan dört fonlama destek programı ve şartları hakkında en önemli bilgileri derledik. Bu sayede kobi desteğinin nasıl alındığını ve kobi destek başvurusu için neler yapılması gerektiğini bu yazımızda bulabilmeniz mümkün olacaktır.

EaSI Garanti Programı

Birkaç yıl önce, Swedbank ve Avrupa Yatırım Fonu (AYF) Letonya, Litvanya ve Estonya’daki mikro ve küçük işletmeleri desteklemek için bir işbirliği anlaşması imzaladı. EaSI Garanti Tesisi 123 milyon € tarafından finanse edilmektedir ve 1 Mart 2021’e kadar şirketlere sunulacaktır.

Bu garanti programının amacı, başlangıç ​​veya geliştirme aşamalarında işletmelere ek bir garanti sunarak finansmana erişimi kolaylaştırmak ve arttırmaktır. EaSI garanti programı kapsamında şirketler, teminatsız krediler için daha düşük bir faiz ve leasing için peşinat alma olanağına sahiptir. Şirketler için EaSI garantisi ücretsizdir.

Tüm mikro ve küçük işletmeler EaSI programı kapsamında destek almaya uygundur. Yani 10 çalışanı olan ve yıllık cirosu veya yıllık bilanço toplamı 2 milyon Euro’ yu geçmeyen işletmeler bu destekten faydalanabilmektedir. Bütün bunlara ek olarak da serbest çalışanlar da destek almaya hak kazanırlar.

EaSI tarafından garanti edilen maksimum kredi veya leasing tutarı 25.000 Euro’dur, işletme sermayesi bir yıla kadar uzatılabilir, yatırım kredisi ve leasing altı yıla kadar verilebilir. Şirketlere verilen krediler teminatsız fakat sahibinin şahsi teminatı ile sunulurken, kiralamada teminat teminatı sadece kiralama konusudur.

Sizler de yukarıda yer alan başvuru koşullarını sağlıyor iseniz, vakit kaybetmeden kobi destekleri için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu sayede kobi desteği ve küçük – orta ölçekli işletmelerin kalkınması adına devlet banka işbirliği içerisinde yer alabilirsiniz. Hem bankaların sunmuş olduğu avantajlardan hem de devletin bu finansal desteği sağlamasının ardından geri ödemeli ya da geri ödemesiz şekilde iki türlü sunulan kobi desteklerinden faydalanmanız mümkün olacaktır.

Şirket kredileri ya da bireysel çaplı küçük işletme kredileri ile, artık halkımız geleceğe daha umutlu bakmaktadır. Bu sayede her vatandaşın kobi desteği alabilmesi ve gerekli koşulları sağladıktan sonra işletmelerini küçükten orta düzeye; orta düzeyden ise büyük düzeye ilerletebilmesi uygun görülmektedir. Her zaman kaliteli hizmetler sağlamak amacı ile sizler de kobi destekleriniz için başvuruda bulunmayı unutmayın. Ancak çalışarak refaha erilebilir ve bu da kobi destekleri ile sağlanılan geniş çaplı imkanları beraberinde getirir.

 

Letonya’ya Şirket Kurarak Tüm Avrupa’da Oturum İznine Sahip Olmak İstiyorsanız Tüm Sorularınız İçin Bize Ulaşın.

Formu görüntüleyip göndermek için tam sayfaya gidin.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Neden Letonya’da Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapmalı?

Yenilenebilir enerji, kaynağını doğadan alan ve sürekliliği olan enerjidir. Güneş, rüzgar, su ve jeotermal gibi…

3 sene ago

Letonya’da Yatırım İçin Adım Adım Şirket Kayıt Süreci

Letonya, yüzölçümü bakımından küçük bir ülke olsa da girişimciler için çok büyük fırsatlar sunmaktadır. Dünyanın…

3 sene ago

Gayrimenkul Yatırımı İçin En Uygun Zaman Ne Zaman?

Gayrimenkul yatırımında istediğiniz sonucu almak için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Söz konusu unsurlardan…

3 sene ago

Letonya’da Tüzel Ticari İşletme Türleri

Letonya’da iş kurma fikrini benimsedikten sonra almanız gereken farklı kararlar vardır. Girişiminizin türü ve büyüklüğüne…

3 sene ago

Letonya’da Emlak Vergisi ve Muafiyetler

Letonya, gayrimenkul alan yabancılara, belli şartları sağlamaları durumunda vatandaşlık ve oturum hakkı vermektedir. Bu imkândan…

3 sene ago

Letonya’ya Yatırım İçin Vergi Teşvikleri

Letonya’nın dünyanın yatırım yapılabilir 14. ülke seçilmesinin temel nedenlerinden birisi, yatırımcılara sağlamış olduğu kolaylıklar ve…

3 sene ago