Letonya Genel

Riga Hakkında Genel Bilgiler

  Riga, ülkenin başkenti olmakla birlikte en büyük şehridir ve hatta bu haliyle Baltık ülkelerinin en büyük şehri olarak da bilinmektedir, bunların yanı sıra ülkenin kültür, siyaset, eğitim, finans, ticaret, endüstri ve turizm merkezi olarak da bilinmektedir. Bu bilgiler bir araya geldiğinde ortaya harika bir şehir profili geçmektedir. 632.614 nüfusu olan bu şehrin yüz ölçümü 324 km2’dir. Daugava Nehri Riga kentini boydan boya bölmektedir. Yemyeşil doğası, hiç durmayan canlılığı, kültürel zenginliği ve konumu itibari ile tam anlamı ile bölgenin incisidir. Riga şehrine baktıkların Paris’i unvanını vermişlerdir. Ülkeleri zor şartlar altındayken bile kültürel değerlerine önem veren halk yatırımlarını en önemli gurur kaynakları olarak gördükleri opera binasını yapmışlardır. Riga şehrine gezerken mimari yapıtları incelerken boynunuz arayabilir çünkü Riga’daki mimari yapıtlarda mimarlık tarihinin en gözde ve şaşaalı bina örneklerinin olduğunu göreceksiniz.

Milda Anıtı

Riga’nın şehir merkezinde bir özgürlük anıtı vardır ve bu anıta Milda adını vermişlerdir. Birinci ve ikinci Dünya Savaşları arasındaki bağımsızlık döneminde kent merkezine dikilen anıttaki üç yıldız Letonya’nın üç bölgesini ve özgürlüğü temsil eder. Bu bölgeler Kurzeme, Vidzeme ve Latgale’dir.

Gece Hayatı

Riga’da gece hayatı oldukça hareketli geçer. Birçok gece Kulübü olan bu şehirde en gözde iki mekan Club Essential ve Fashion Clup’da house ve tekno müzik yapılıyor. Letonyalı gençler için çok popüler olan bu iki mekan turistlerin de ilgisini çekmektedir. Eğer bir gece kulübü yerine dışarıda vakit geçirmek istiyorsanız sizin için en iyi adres eski Riga olacaktır en az gündüz saatleri kadar kalabalık olan kent merkezinde bir bankta veya dolaşarak geceniz geçirebilirsiniz.

Rigada Alışveriş

Eğer alışveriş yapmak istiyorsanız eski zeplin hangarlarına uğramanızı öneririm. Bu Hangarlar 1930 yılında kapalı pazar yerlerine dönüştürülmüşlerdir ve burada yiyecekten içecek ve çeşitli kıyafetlere kadar her şeyi bulmanız mümkündür. Bunun yanında diğer bir alternatif Riga Berga Bazarlarına da gidebilirsiniz, oldukça büyük ve her şeyi bulabileceğiniz bir yerdir.

Rigadan Alınabilecekler

Riga’ya gittiğinizden onların milli içkisi olan bilek balgamdan almanızı öneriyorum bu içkinin aynı zamanda rahatsızlıkları iyi geldiği iddia ediliyor ve tam 24 farklı bitkiden elde ediliyor. Kente birçok seyyar satıcı ve mağazalarda kehribar ürünleri görmenizde mümkün, kehribar takılarda çok yaygın olarak kullanılıyor.

Gezilebilecek 11 Yer

  1. Aziz Peter Kilisesi
  2. Özgürlük Anıtı
  3. Riga Central Market
  4. Riga Katedrali
  5. Kara Kafalılar Binası ve Şehir Meydanı
  6. Riga Kalesi
  7. Biraderler Evleri
  8. Kedi Evi
  9. Art Nouveau Mahallesi
  10. İsveç KapısI
  11. Letonya Etnografya Açık Hava Müzesi
  12. Riga Rus Ortodoks Kilisesi
  13. Letonya’nın İşgali Müzesi
  14. Ulusal Opera ve Bale Binası
  15. Riga Motor Museum
  16. Alberta Jela Caddesi
  17. Riga Zoo
  18. St. James’s Cathedral
  19. Vermanes Parkı, Bastelkanj
  20. Berga Bazars
  21. Esplanade Parkı
  22. Jurmala Bölgesi
  23. KGB Müzesi
  24. Parlamento
  25. Riga Bourse Sanat Müzesi

Riga Ekonomisi

Riga, Baltık ülkelerinin en önemli ekonomik ve finansal merkezlerinden biridir. Letonya’daki tüm işlerin yaklaşık yarısı Riga’dadır ve şehir Letonya’nın GSYH’sinin P’sinden fazlasını ve Letonya’nın ihracatının yaklaşık yarısını oluşturmaktadır. En büyük ihracatçılar ahşap ürünler, IT, yiyecek ve içecek üretimi, ilaç, nakliye ve metalürji. Riga Limanı, Baltıkların en büyüklerinden biridir. 2011 yılında 34 milyon tonluk kargo rekoru kırmış ve Krievu Sala’daki yeni liman gelişmeleriyle gelecekteki büyüme potansiyeline sahiptir.

Üniversiteler

Letonya Üniversitesi (LU)

Letonya Sanat Akademisi (LMA)

Riga Teknik Üniversitesi (RTU)

Riga Stradiņš Üniversitesi (RSU)

Riga Hukuk Fakültesi (RGSL)

Riga Stockholm Ekonomi Okulu (SSE Riga)

BA İşletme ve Finans Okulu (BA)

Ulaştırma ve Telekomünikasyon Enstitüsü (TTI)

Riga Uluslararası Ekonomi ve İşletme Okulu (RISEBA)

Turiba Üniversitesi

 

Letonya’da Çalışarak Tüm Avrupa’da Oturum İznine Sahip Olmak İstiyorsanız Tüm Sorularınız İçin Bize Ulaşın.

Formu görüntüleyip göndermek için tam sayfaya gidin.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Neden Letonya’da Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapmalı?

Yenilenebilir enerji, kaynağını doğadan alan ve sürekliliği olan enerjidir. Güneş, rüzgar, su ve jeotermal gibi…

3 sene ago

Letonya’da Yatırım İçin Adım Adım Şirket Kayıt Süreci

Letonya, yüzölçümü bakımından küçük bir ülke olsa da girişimciler için çok büyük fırsatlar sunmaktadır. Dünyanın…

3 sene ago

Gayrimenkul Yatırımı İçin En Uygun Zaman Ne Zaman?

Gayrimenkul yatırımında istediğiniz sonucu almak için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Söz konusu unsurlardan…

3 sene ago

Letonya’da Tüzel Ticari İşletme Türleri

Letonya’da iş kurma fikrini benimsedikten sonra almanız gereken farklı kararlar vardır. Girişiminizin türü ve büyüklüğüne…

3 sene ago

Letonya’da Emlak Vergisi ve Muafiyetler

Letonya, gayrimenkul alan yabancılara, belli şartları sağlamaları durumunda vatandaşlık ve oturum hakkı vermektedir. Bu imkândan…

3 sene ago

Letonya’ya Yatırım İçin Vergi Teşvikleri

Letonya’nın dünyanın yatırım yapılabilir 14. ülke seçilmesinin temel nedenlerinden birisi, yatırımcılara sağlamış olduğu kolaylıklar ve…

3 sene ago