Letonya Genel

İş kurmak için dikkate alınması gereken 5 şey

Kendi işinizi kurmak, genellikle bilinmeyene adım atmak anlamına gelir. Çünkü bu konuda birçoğumuz, neler yapılamsı gerektiği konusunda yeterli deneyim ve bilgiye sahip değiliz. Ayrıntılara çok fazla dikkat edilmeli ve en önemlisi bu işe neden başladığınızını bilmelisiniz.

Bir iş kurma fikrine shaipseniz, ilk adımı atmadan önce aşağıdaki 5 şeyin sizin için yararlı olup olmadığını düşünün.

  1. Farklı seçenekler arasından seçtiğiniz gerçekçi ve tek proje

İlk ve en önemli şey, ne yapmak istediğinizi ve hangi projeyi uygulayacağınıza karar vermektir. Ancak o zaman bu listedeki diğer adımlara geçebilirsiniz.

Belki de projenizle ilgili şüpheleriniz olduğu için, diğer seçenekleri eleyebilirsiniz. Ya da alternatif olabilecek başka birkaç iyi seçeneğiniz vardır. Sadece tam olarak gerçekleştirmek istediğiniz proje olduğuna ikna olduğunuzda bir iş kurmalısınız. 

Çoğumuz, en büyük fırsatların yenilikçi projeler olduğunu düşünüyor. Hayır. Daha önce kimsenin farkına varmadığı harika bir fikir olabilir. Doğru analiz ve ekip olmadan iş kurmak ve bu işi geliştirmek neredeyse imkansızdır. Eşsiz fikirlerin artısı, yatırımcıları ve medyayı çekmenin daha kolay olmasıdır, ancak tek başına yeterli değildir.

  1. İş kurmak için neyi göze aldınız?

Bu sorunun sadece bir cevabı olabilir – her şeyi. Genç bir girişimci, kuracağı işi sadece boş zamanlarını değerlendirmek için kurmayı düşünüyorsa, yatırımcıya anlamsız bir tutum ve başarısız olacağı muhtemel bir projeye işaret ediyor.

Yeni işiniz için uykusuz geceler yaşayabilir, hobilerinizi ihmal edebilir ve yıllık seyahatinizi erteleyebilirsiniz.

  1. Güçlü Ekip

Yeni bir iş kuruyorsanız, gülü bir ekibe ihtiyacınız vardır. Ekip arkadaşlarınız olmdan başarılı olma şansınız çok azdır. Eğer harika bir ürün ürettiyseniz ve nasıl satılacağını bilmiyorsanız, ekip arkadaşlarınız bu konuda size yeni fikirler sunacaltır. Projeleri değerlendirirken, yatırımcılar öncelikle şirketin belirlenen hedeflere ulaşabilecek bir ekibe sahip olup olmadığını değerlendirir. 

Ekipteki herkes değerlidir ve hepsinin farklı yetenekleri vardır. Bir iş yapılıyorsa, tüm ekibin fikri alınır ve iş bu şekilde tamamlanır. Başarıya giden yolun anahtarı, ekip çalışmasıdır.

  1. Ürün geliştirme süreci

Geliştirilemeyecek ürün veya hizmet yoktur. Ancak bir risk vardır. Ürününüzü tüketicilere sunmadan önce mükemmel kılmazsanız, başarılı olamayacağınız muhtemeldir. Ve eğer öyleyse, mevcut haliyle alıcıların buna hiç ihtiyaç duymadığı ya da rakiplerin zaten önde olduğu ortaya çıkabilir.

Sonra gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz. Çoğu elektronik eşyada birçok farklı seçenek olmasına rağmen, bunların çoğuna ihtiyacımız yoktur. Ürünün popüler olması ve satılabilmesi için temel özelliklere sahip olması gerekir. 

  1. Global düşünün, projenizi sınırlamayın

Birçok genç girişimci, Letonya veya Baltık ülkelerini ana pazarları olarak görüyor. İhracat yapmak için çok erken olduğu düşünülüyor. Ancak, Letonya nüfusunun giderek azaldığı bilinen bir gerçektir. Almanya nüfusu 80 milyon, ABD  nüfusu 300 milyon iken, Baltık nüfusunun sadece 6 milyon olması bunun bir göstergesidir. 

Bu bir hırs ve düşünce ölçeği hikayesidir. Bir şirketin en başından beri sadece dış pazarlara odaklandığı ve daha fazla ufuklara ulaşmanın mümkün olduğunu fark ettiği birkaç başarılı örnek vardır. Burada tekrar ikinci noktaya geliyoruz – şirketiniz için ne yapmak istiyorsunuz? Juris Birznieks’in deneyimi, başka bir ülkenin pazarındaki yerini fethetmek için şirketin ekibinin ikamet ettiği yeri bile geçici olarak değiştirmeye hazır olması gerektiğini gösteriyor.

 

Letonya’da İş Kurmak İstiyorsanız Aklınızdaki Tüm Soruları Bize Danışın.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Neden Letonya’da Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapmalı?

Yenilenebilir enerji, kaynağını doğadan alan ve sürekliliği olan enerjidir. Güneş, rüzgar, su ve jeotermal gibi…

3 sene ago

Letonya’da Yatırım İçin Adım Adım Şirket Kayıt Süreci

Letonya, yüzölçümü bakımından küçük bir ülke olsa da girişimciler için çok büyük fırsatlar sunmaktadır. Dünyanın…

3 sene ago

Gayrimenkul Yatırımı İçin En Uygun Zaman Ne Zaman?

Gayrimenkul yatırımında istediğiniz sonucu almak için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Söz konusu unsurlardan…

3 sene ago

Letonya’da Tüzel Ticari İşletme Türleri

Letonya’da iş kurma fikrini benimsedikten sonra almanız gereken farklı kararlar vardır. Girişiminizin türü ve büyüklüğüne…

3 sene ago

Letonya’da Emlak Vergisi ve Muafiyetler

Letonya, gayrimenkul alan yabancılara, belli şartları sağlamaları durumunda vatandaşlık ve oturum hakkı vermektedir. Bu imkândan…

3 sene ago

Letonya’ya Yatırım İçin Vergi Teşvikleri

Letonya’nın dünyanın yatırım yapılabilir 14. ülke seçilmesinin temel nedenlerinden birisi, yatırımcılara sağlamış olduğu kolaylıklar ve…

3 sene ago